Contact
Dossieraanvragen bij Nederlandse Ziekenhuizen – Rapport

Dossieraanvragen bij Nederlandse ziekenhuizen

Grote diversiteit en niet overal conform wet- en regelgeving

Het recht van de patiënt op het eigen medisch dossier en vraagstukken rondom privacy in de gezondheidszorg zijn anno 2017 hot-topic. Bij Ulivio houden wij ons bezig met dossieraanvragen: verzoeken van patiënten en derden aangaande de medische dossiers die zorgaanbieders bijhouden. Bij de vele ziekenhuizen die wij spreken zagen wij een grote diversiteit aan werkwijzen en zagen ook dat gebrek aan kennis soms leidt tot procedures die niet conform wet- en regelgeving en/of richtlijnen zijn. Dit deed ons besloten een web-onderzoek te doen naar hoe welke procedures Nederlandse ziekenhuizen hanteren voor het aanvragen van kopie medisch dossier door de patiënt en andere dossieraanvragen. Dit rapport is het resultaat van dit onderzoek.

 

Lees het complete rapport:

Rapport – Dossieraanvragen bij Nederlandse ziekenhuizen – SJ Begnor – RA Jacobs – Ulivio

 

Sherman Begnor, Rogier Jacobs                       Hoofddorp, juni 2017